Investiție la Aeroport: pista va fi modernizată până în 2016

chisinau_airport

Deja la sfârşitul anului 2016, Aeroportul Internaţional Chişinău va avea pista de decolare/aterizare şi peronul modernizate la nivel înalt, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Tatiana Semionova, reprezentantul companiei UK Komaks, care a semnat acordul de concesionare a Aeroportului Chișinău.

Aceasta a dat asigurări că toate obligațiunile asumate de compania concesionară vor fi îndeplinite, iar investiţiile necesare pentru dezvoltarea aeroportului vor produce creșteri ale numărului de pasageri și ieftiniri la prețul biletelor. Compania UK Komaks s-a obligat să investească pentru modernizarea Aeroportului Chişinău peste 240 de milioane de euro, în trei etape, pe parcursul perioadei în care va administra Aeroportul.

Astfel, în prima etapă de investiții, cuprinsă între anii 2015-2016, se vor face acele lucrări de modernizare necesare pentru asigurarea funcționalității Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit reprezentantului companiei UK Komaks, în această perioadă va fi reconstruită pista de aterizare/decolare, al cărei termen de exploatare a expirat în 2007 şi care în prezent reprezintă risc pentru securitatea zboruilor. Aceasta va fi renovată şi lărgită şi va permite deservirea avioanelor mai mari, de categoria D, precum Boeing 767 sau Airbus 320. De asemenea, vor fi modernizate peronul şi pistele auxiliare.

În această primă etapă de investiții, potrivit previziunilor prezentate de vicepreședintele pentru strategii și dezvoltare al UK Komaks, Tatiana Semionova, fluxul anual de pasageri va depăşi 5 milioane.

Reprezentantul companiei care și-a asumat să asigure investițiile în Aeroportul Internațional Chișinău a precizat că întregul proces de modernizare implică o activitate enormă, investiții financiare, dar şi timp – pentru că vor fi efectuate verificări ca aceste lucrari să corespundă standardelor internaţionale.
sursa: hotnews.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By