PCRM: Filat şi Plahotniuc trebuie pedepsiţi

filat ghimpu rid

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor s-a arătat interesată de mărturiile făcute acum câteva zile de omul de afaceri, Renato Usatîi. PCRM consideră că  persoanele menţionate trebuie  pedepsite.

În acest sens fracţiunea a solicitat Procuraturii Generale să investigheze dezvăluirile omului de afaceri despre ilegalitățile care ar fi fost comise de fostul prim-ministru demis pentru corupție, Vlad Filat, cât și de ex-prim-vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc.

”În legătură cu interviul cetățeanului Renato Usatâi, care a avut loc la data de 13.10.2013 şi a fost transmis online de către unele surse media din ţară, în care au fost expuse multiple fapte ilegale şi de corupţie, săvârșite direct sau cu implicarea unor funcţionari şi politicieni de rang înalt din Republica Moldova şi care, din punctul nostru de vedere, urmează  a fi obiectul investigaţiilor şi  urmăririi penale din partea Procuraturii Generale, solicităm de a fi întreprinse toate măsurile necesare pentru elucidarea circumstanţelor expuse de către autor şi atragerea la răspundere penală a figuranţilor acestor investigaţii, în cazul confirmării săvârșirii ilegalităţilor  expuse”, se spune într-o interpelare a președintelui fracțiunii PCRM, Maria Postoico, adresată procurorului general, Corneliu Gurin, din numele fracțiunii PCRM.

Potrivit lui Renato Usatâi, în perioada guvernării sale, liderul PLDM ar fi întreprins mai multe activități ilegale şi că Filat a fost ajutat să comită toate ilegalitățile de către aliatul său, liderul de facto al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Totodată, Renato Usatîi a menționat că în curând va mai prezenta informații și documente compromițătoare la adresa lui Vlad Filat.

 

sursa: omg.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By