Oficiile poştale trebuie să devină ghişee unice pentru informarea şi deservirea populaţiei

postaî

Peste 400 de lucrători din domeniu poştal şi-au dat întâlnire la un Forum al poştaşilor. Evenimentul este prilejuit de Ziua Mondială a Poştei şi Ziua Profesională a Lucrătorului Poştal. La reuniune a participat ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip.

Ministrul Pavel Filip a felicitat angajaţii Întreprinderii de Stat „ Poştei Moldovei” cu ocazia sărbătorii şi le-a dorit succese în activitatea de zi cu zi. „În pofida vremii de afară şi distanţei pe care o au de parcurs, poştaşii aduc trimiterile poştale în casele noastre. Numai pe parcursul acestui an ei au distribuit peste 53 de milioane de scrisori şi colete în ţară şi peste hotare”, a menţionat Pavel Filip.

Serviciile poştale contribuie la comunicarea fără frontiere, libera circulaţie a informaţiilor, mărfurilor şi mijloacelor băneşti. În acelaşi timp, ministrul a relevat că pentru a fi în pas cu timpul, serviciile poştale trebuie modernizate şi diversificate prin utilizarea tehnologiilor informaţionale.

„ÎS „Poşta Moldovei” în colaborare cu Centrul de Guvernare Electronică urmează să participe la implementarea mai multor e-servicii, cum ar fi plăţile electronice (MPay), e-Cazier, eliberarea apostilei, distribuirea actelor la domiciliu. Oficiile poştale trebuie să devină Centre de informare şi deservire a populaţiei în baza principiul Ghişeului Unic, creat pentru reglemetarea realaţiilor dintre cetăţean şi instituţiile de stat ”, a accentuat Pavel Filip.

Alte două domenii importante în activitatea „Poştei Moldovei” ţin de acordarea serviciilor de curierat şi prestarea serviciilor financiar-bancare. „Pentru realizarea ultimului obiectiv a fost elaborat un proiect de lege, aplicarea căruia va da posibilitate cetăţenilor noştri, în special celor de la sate, să beneficieze de serviciile financiar-bancare prin intermediul oficiilor poştale”, a specificat ministrul.

Forul poştalilor s-a încheiat cu desemnarea învingătorilor concursului măiestriei profesionale, desfăşurat la câteva nominalizări: „Cel mai bun şef al oficiului poştal”, „Cel mai bun operator poştal”, „ Cel mai bun instructor al secţiei exploatare” şi „Cel mai bun poştaş”. Maria Burduja din satul Micleuşeni, raionul Străşeni a devenit cel mai bun poştaş din Moldova. Ea s-a ales cu un premiu bănesc de trei mii de lei şi o bicicletă, care să-i uşureze munca. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de expoziţia „Spiritul poştal pe meleagul natal”, unde fiecare filială poştală a prezentat exponate care dezvăluie rolul poştei în societate, coloritul şi tradiţiile naţionale.

ÎS”Poşta Moldovei” are 1148 de oficii în localităţile Republicii Moldova , unde activează peste cinci mii de angajaţi.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By