Nu mai au răbdare! Comuniştii vor iarăşi la putere

voronin_2_71105600

De patru ani, comuniştii o ţin una şi bună – vor din nou la guvernare. Amintiţi-vă măcar o dată în aceşti patru ani, cînd PCRM nu a vrut la „treucă”. „Jos aliansu!”, boicotul în Parlament, refuzul de a vota, sau cel puţin, de a negocia preşedintele, o moţiune de cenzură, „revoluţia de catifea”, a doua moţiune de cenzură…

Comuniştii nici măcar nu au mimat vreodată că au alt scop decît acel de a ajunge la putere. Iar metodele şi argumentele nu contează. Or nu-i bun şeful statului, îi „bardak” în Parlament, ba steagul nu e acel care trebuie în RM, acum iată Banca de Economii şi Aeroportul sunt servite ca pretext. Dar cine a îngenunchiat Banca de Economii, cine s-a opus pînă acum dezvoltării Aeroportului?

În toţi aceşti patru ani, unicul scop al opoziţiei a fost cel de a provoca o criză. Divide et impera (lat. – dezbină şi stăpîneşte) este motto-ul de care s-a condus pînă acum PCRM.

Pe măsură ce ne apropiem de Vilnius, isteria comunistă se dezlănţuie tot mai tare. Iarăşi steaguri cu boi, megafon şi tobe roşii. Pînă acum, argumentele comuniştilor nu „au luat foc” nici măcar în sînul electoratului roşu. Cele câteva zeci de steaguri fîlfîite anapoda la „revoluţia de catifea” reprezintă cel mai elocvent argument în acest sens.

Efortul PCRM de a provoca alegeri anticipate pare şi mai ridicol acum, în condiţiile în care pînă la scrutinul ORDINAR nu a mai rămas decît un an.

Oare nu mai pot răbda un an, după ce au răbdat patru? Sau miza este alta: de a răsturna cursul european, asumat chiar (!) în statutul PCRM? Circul e prea evident.

Autor: Ion Manole

Sursa: vox.publika.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By