Munteanu: Protestele au fost organizate de KGB, Corman: „PCRM încearcă să facă anarhie!” Streleţ: „Organele de forţă vor lua atitudine!”

pcrm

Preşedintele Parlamentului Igor Corman a declarat după şeinţa Parlamentului că va fi organizată o şedinţă specială în care se va decide modul în care vor fi sancţionaţi comuniştii pentru ” felul murdar în care PCRM încearcă să facă anarhie în ţară”. Corman s-a referit la protestul credincioşilor şi la faptul că PCRM a obstrucţionat poliţia să-şi facă lucrul şi să evacueze protestatarii care au blocat intrarea în parlament.

„Comunistii au încercat sa blocheze activitatea parlamentului. Ei îşi doresc să creeze anarhie în ţară. O fac înainte de Vilnius. Ei încearca să discrediteze R.M înainte de acest evenimen. Deputaţii PCRM au ajuns deja sa agreseze poliţiştii. În aceste condiţii suntem obligati să asigurăm ordinea publică.”

La fel de dur în declaraţii a fost şi liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ:

„Conduita comuniştilor care au implicat în proteste şi credincioaşii nu este decât o acţiune de tip anarhic. Sunt anarhişti şi provocatori ordinari, iar organele statului sunt obligate acum să intervină.”

Până şi deputatul liberal Valeriu Munteanu a declarat că ceea ce fac comuniştii este dictat de la Moscova. Mai mult ca atât acesta consideră că în proteste sunt implicaţi agenţi ai KGB-ului:

„Cei care erau în faţă erau KGB-işti care lucrează în favoarea Moscovei, iar comuniştii au venit mai târziu şi nu au făcut decât să le ajute să destabilizeze situaţia din ţară înainte de Vilnius.”

foto: captura publika.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By