Moldova – o ţară Facebook (BLOG)

Elizabeth
Elizabeth Lindan,  reprezentanta Facebook (Government and Politics Specialist at Facebook), care a venit în Chişinău inclusiv pentru a promova reţeaua de socializre în rândul politicienilor s-a arătat uimită de modul în care Facebook a prins la moldoveni. Un exemplu interesant pe care i l-au adus interlocutorii cu care a vorbit ieri la Moldcell Café a fost legat de evenimentele din aprilie 2009 şi rolul important pe care l-a avut facebook-ul în mobilizarea tinerilor pentru a ieşi la protest în seara zile de 6.

Păcat că nu a reuşit nimeni să-i spună despre “dialogurile” interesante ale politicienilor noştri care au accounturi pe FB şi faptul că presa face ştiri într-o veselie din ele.

Deşi este o doamnă cu “D” mare şi ştie despre ce vorbeşte, părerea mea este că în “turneul” ei prin ţările din zona noastră, cel mai mare “şoc cultural” îl va avea în Moldova, or, tehnologiile avansate sunt omniprezente în Republica Moldova.

Pot să afirm cu certitudine că reprezentanţii Moldcell  (companie cu un număr record de fani locali ai paginii – peste 38 de mii) au surpins-o prin gradul avansat al tehnologiilor implementate déjà în Moldova, dar şi prin proiectele care urmează să fie implementate. În fine, după întrevederea avută la Moldcell Café cu reprezentanţi ai mai multor cercuri de interese cred că şi-a dat seama că în Moldova Facebook-ul nu trebuie promovat, pentru că e la el acasă.

P.S. Postarea nu a fost încărcată cu internet ca lumea de la Moldcell, asta ca să nu apară întrebări…

Sursa: Gabriel Călin, Vox Publika

You may also like

Comments are closed.

By