Medici acuzaţi de invaliditatea unui copil

centru

Patru medici de la Centrul Mamei şi Copilului sunt acuzaţi de malpraxis. Este vorba despre  doi ginecologi-obstetricieni, moaşa-şefă şi şefa de studii la Catedra obstetrică şi ginecologie din cadrul instituţiei. Medicii sunt învinuiţi pentru că pe 26 octombrie 2011, în timpul unei naşteri, nu au depistat la timp starea gravă a fătului şi au aplicat cu întîrziere procedeele de resuscitare a nou-născutului. În rezultat, a avut loc lezarea cerebrală definitivă a copilului nou-născut, care a suferit ”asfixie obstetricală gravă”, ceea ce a cauzat invaliditatea acestuia.

În rezultatul urmăririi penale, Centrul de Medicină Legală de la Chişinău a decis că medicii nu au nicio vină în acest caz. Procurorii, însă, au dispus efectuarea aceleiaşi expertize medico-legale de către Institutul Naţional de Medicină  Legală din Bucureşti. Rezultatele au arătat că evoluţia travaliului nu a fost monitorizată corespunzător de către medici şi ar fi putut corectată prin efectuarea operaţiei cezariene.

Lucrătorii medicali implicaţi riscă închisoare pînă la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By