Lecţii anticorupţie de la CNA

cna

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie, împreună cu reprezentanţii Guvernului Tinerilor, vor ţine astăzi, începând cu ora 15.00, un curs anticorupţie la Şcoala sportivă specializată de rezerve olimpice din Călăraşi. La instruire sunt aşteptaţi în jur de 50 de discipoli, iar genericul training-ului este „Fii elev disciplinat, nu da mită pentru învăţat”.

Elevii vor învăţa ce este “răspunderea juridică a actelor de corupţie”, care este semnificaţia „comportamentului corupţional” şi în ce cazuri vorbim despre „conflict de interese”.Un seminar similar va avea loc mâine, 17 octombrie, la Colegiul de microelectronică şi tehnică de calcul din Chişinău.

Tot joi, ofiţerii CNA vor pleca în UTA Găgăuzia unde vor instrui funcţionari din cadrul Inspecţiei Financiare şi Inspectoratului Fiscal. Subiectele abordate în timpul cursului sunt: prevenirea şi combaterea corupţiei, consecinţele corupţiei, răspunderea juridico-penală a actului de corupţie; Codul etic al funcţionarului public, conflictul de interese, regimul de primire/oferire a cadourilor.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By