Leancă şi combina sau ce a făcut premierul în câmp (FOTO)

LEANCA

Prim-ministrul Iurie LEANCĂ a avut în raionul Taraclia o întâlnire cu mai mulți viticultori. Discuțiile au fost purtate direct în camp, pe o plantație de viță-de-vie a întreprinderii „Agrogled” din orașul Taraclia. Compania deține peste 10 mii de hectare de teren agricol, pe care cultivă și cereale.

Viticultorii l-au informat pe Premier că cea mai mare problemă este lipsa utilajului performant, care le-ar permite să prelucreze și să păstreze producția pe timp de iarnă. Iurie LEANCĂ le-a sugerat să acceseze fonduri europene nerambursabile.

Premierul a mers să viziteze și un câmp de porumb, inspectând lanul cu o combină agricolă. La final, Șeful Executivului a spus că a fost o experiență plăcută.

Spre seară, Prim-ministrul a vizitat Zona Economică Liberă din localitatea Tvardița, raionul Taraclia, unde se află o fabrică de vinuri și divinuri, dar și o întreprindere de producere și ambalare a mezelurilor.

Premierul Iurie LEANCĂ a precizat că Republica Moldova va beneficia de mai multe facilități la export în Uniunea Europeană, după ce va fi parafat Acordul de Liber Schimb și Acordul de Asociere, în luna noiembrie la Vilnius.

Tot astăzi, șeful Cabinetului de miniștri s-a întâlnit cu primarii din raion. Iurie LEANCĂ i-a informat că vor fi alocate fonduri pentru un drum european până în orașul Taraclia.

IMG_9851

combina

sursa: gov.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By