Leancă i-a criticat dur pe comuniști în Parlament

lean

În cadrul şedinţei legislativului, premierul Iurie Leancă i-a acuzat pe comunişti că provoacă o criză politică. Iar iniţierea moţiunii de cenzură împotriva guvernului nu este altceva decât o luptă împotriva Republicii Moldova, dar şi a întregului neam.

„Comuniştii luptă împotriva propriului popor şi a viitorului Republicii Moldova, iar actuala guvernare încearcă să repare toate greşelile şi distrugerile lor în opt ani de guvernare. Dacă obiectivul PCRM este provocarea unei noi crize politice care să ducă la alegeri anticipate, aşa cum vor ei, pentru mine ca prim-ministru, dar şi pentru colegii mei, este vital să ne opunem loviturii fatale pe care comuniştii speră să o dea ţării noastre”, a declarat Iurie Leancă în plenul Parlamentului.

Totodată premierul a calificat moţiunea depusă de PCRM drept o iniţiativă politică care nu se înscrie în parcursul pozitiv al ţării noastre.

„Este eminamente politică şi se înscrie în revoluţia comuniştilor care s-a transformat în luptă cu instituţiile statului, agresiune fizică la adresa forţelor de ordine, cu injurii şi multe alte gesturi care ne aduc bine aminte de perioada de până la 2009. La începutul anului 2009, Republica Moldova era la un pas de colaps, izolată de lume, şi plină de datorii, cu o economie în cădere. Toată lumea vorbea despre Moldova ca de un stat eşuat. Astăzi avem un buget echilibrat, am majorat pensiile, am reuşit să obţinem o creştere economică şi am încheiat negocierile pe marginea Acordului de asociere şi de liber schimb”, a adăugat primul ministru.

foto: jurnal.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By