Leancă: Comuniştii – departe de democraţie

leanca

Premierul Iurie Leancă este de părerea că în Moldova opoziţia comunistă nu se încadrează în parametrii democratici. Potrivit primului ministru, PCRM nu ştie să se comporte ca un partid de opoziţie. Declaraţiile au fost făcute la postul Publika TV.

“Ei nu au înţeles niciodată ce este o opoziţie. Ei au dat dovadă doar de frustrări. Dânşii duc o lipsă de soluţii de alternativă. Nu am auzit de la PCRM nicio sugestie cum să luptăm cu fenomenul corupţiei, cum să eradicăm sărăcia. Constat o altă atitudine pe care mi-aş fi dorit-o. Într-o societate democratică PCRM are o poziţie bine definită”, a menţionat Leancă.

Leancă a mai adăugat că RM are nevoie de stabilitate. În primul rând pentru că anul viitor va fi unul electoral şi în al doilea – summitul de la Vilnius.

“Acum avem o şansă şi nu avem dreptul să ratăm această şansă. Nu dorim o atitudine populistă, care ar putea să devieze de la logica ultimilor patru ani. Guvernarea în ansamblu este unită, înţelege că avem o şansă istorică ce nu poate fi ratată. Este firesc să avem dezbateri şi opinii diverse. Avem obiective concrete. Avem nevoie de investitori şi mari, şi mici. Investitorii mici şi mijlocii pe ei se ţine 90% din economia Europei”, a declarat premierul.

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By