Jurnalişti de buzunar sau Gherman Gorbunţov – noul membru al PLDM ? (blog)

german-gorbuntov-uk.dm

Surse din anturajul ex-prim-ministrului demis prin moţiune de cenzură pentru corupţie au declarat într-o discuţie privată că preşedintele PLDM, Vlad Filat, îi pregăteşte o lovitură omului de afaceri Renato Usatîi ca reacţie la dezvăluirile făcute de acesta cu două săptămâni în urmă.

Astfel, după ce a fost acuzat de faptul că şi-ar fi însuşit 400 de mii de lei din banii donaţi de Renato Usatîi pentru sinistraţii din Cotul Morii, Vlad Filat ar fi trimis la Londra mai mulţi jurnalişti care urmează să se întâlnească cu bancherul Gherman Gorbunţov, anunţat în urmărire generală internaţională. Acolo, jurnaliştii urmează să “conspecteze” şi să înregistreze pe diferite purtătoare mesajul lui Gorbunţov în care acesta va încerca să-l discrediteze pe Usatîi. Deşi, spune sursa, publicul nu va afla nimic nou în afară de ceea ce publică săptămânal site-ul finanţat de bancherul căutat de poliţiştii din toată lumea  – crimerussia.ru

Dacă manevra lui Vlad Filat este una previzibilă, având în vedere modul în care a acţionat începând cu 2009, atunci nu putem spune acelaşi lucru şi despre jurnaliştii care s-au lăsat atraşi în această aventură. Or, în momentul în care au primit o invitaţie deschisă de la omul de afaceri Renato Usatîi să meargă la Moscova, pentru a participa la o conferinţă de presă, în care Usatîi urma să facă dezvăluiri, meşterii peniţei au refuzat să meargă, invocând diverse motive care de care mai absurde. În schimb la cererea celui pe care funcţionarii de la Fisc îl numesc Şăfu’, cei câţiva jurnalişti nici nu s-au gândit să refuze. Probabil pentru că sunt reporteri de buzunar gata să execute orice comandă venită de la cel care îi are în soldă. În curând însă vom afla numele acestora. Ei îşi vor deconspira apartenenţa partiinică în momentul în care se vor întoarce în Republica Moldova şi vor da publicităţii materialele furnizate de Gorbunţov.

Lucrurile însă merg mult mai departe decât ne imaginăm. Şi asta pentru că, spun sursele noastre, s-ar putea ca după schemele de spălare de imagine a liderului PLDM, Gorbunţov să fie achitat în dosarele penale intentate împotriva lui sau chiar să devină membru de onoare al PLDM.

Nouă nu ne rămâne decât să aşteptăm, pentru că timpul le va pune la loc pe toate – pe unii la puşcărie, pe alţii în dizgraţia electoratului, iar pe alţii în dizgraţia consumatorilor de presă…

SURSA: TUDOR AXENTI

You may also like

Comments are closed.

By