Încă un poliţist a ajuns pe banca acuzaţilor

jaf in strada

Un ofiţer superior operativ al Inspectoratului de Poliţie Ungheni va compărea în faţa instanţei de judecată după ce a ascuns comiterea unei infracţiuni.

După o plângere depusă la Procuratură, oamenii legii au stabilit că la 18 aprilie curent, fiind sesizat de o locuitoare a satului Bumbăta despre comiterea unei infracţiuni, poliţistul din localitate nu a înregistrat plîngerea în care femeia s-a plîns la poliţie că în timp ce nepotului său minor se afla pe stadionul din sat, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil.

Poliţistul însă, nu a înregistrat sesizarea femeii, tăinuind această infracţiune. Procurorii au considerat că drepturile şi interesele persoanei au fost lezate în proporţii considerabile, nefiind asigurat dreptul victimei la un proces penal şi la repararea prejudiciului cauzat prin infracţiune, fapt pentru care poliţistul s-ar putea alege cu o pedeapsă cu amendă în mărime de la 150 la 400 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By