Guvernul Republicii Moldova regretă profund trecerea în neființă a fostului premier belgian, Wilfried MARTENS

Intrevedere_PM_Leanca_si_Martens

Prim-ministrul Iurie LEANCĂ a transmis, în numele său și al întregului Executiv, un mesaj de condoleanțe rudelor și tuturor cetățenilor belgieni în legătură cu decesul lui Wilfried MARTENS.

„Cu o mare tristețe am primit astăzi vestea despre trecerea în neființă a fostului premier al Belgiei și a celui mai recent președinte al Partidului Popular European, Wilfried MARTENS”, se spune în mesajul Guvernului de la Chișinău.

Totodată, se menționează că Președintele Wilfried MARTENS a fost un bun prieten al țării noastre și un susținător ferm al Parteneriatului Estic și al eforturilor de extindere a Uniunii Europene în Est.

Premierul Iurie LEANCĂ mai subliniază în mesajul său că lipsa lui Wilfried MARTENS la Summitul din noiembrie de la Vilnius, unde  liderii europeni se vor întâlni pentru a discuta subiectul extinderii UE, va fi o mare pierdere, dar  există o mare speranță că se vor face pașii următori pentru a realiza ideea lui Wilfried MARTENS  privind unitatea națiunii europene, în pace și prosperitate.

„În numele Executivului moldovean exprim condoleanțe familiei MARTENS, care în acest moment trece printr-o perioadă dificilă”, se mai arată în mesajul semnat de Premierul Iurie LEANCĂ.

You may also like

Comments are closed.

By