Filat i-a criticat pe comunişti

vlad-filat1

Potrivit liderului PLDM, în ultimul timp comuniştii demonstrează un comportament grosolan şi violent. Vlad Filat s-a referit, în special, asupra ultimelor acţiuni ale PCRM – iniţierea moţiunii de cenzură împotriva demiterii guvernului, dar şi protestele organizate în faţa Palatului Republicii cu implicarea preoţilor şi a credincioşilor. Filat recomandă comuniştilor să nu strige în megafoane ca la aplicaţii militare, dar să lase ţara să se dezvolte, Moldova înregistrând, la moment, rezultate concrete.

“Toate schimbările începute în 2009 încep să dea roade. Se modernizează școli și spitale, se construiesc centre de sănătate din temelie. Înregistrăm o creştere economică constantă, iar progresul European dă rezultate concrete. Comuniştii nu ezită să demonstreze că nu poartă respect nici statului, nici cetăţenilor, nici credinţei. Implicarea copiilor în acţiuni politice, instigarea la violenţă înseamnă un gest disperat, care are drept scop să împiedice parcursul european”, a declarat Filat într-o conferinţă de presă.

Liberal democratul a menţionat că PLDM va utiliza toate măsurile necesare pentru a nu permite obstrucţionarea instituţiilor statului. Potrivit lui Filat, protestele comuniştilor sunt un semnal de alarmă pentru potențialii investitori.

“Le vom demonstra comuniştilor suportul popular. Putem ieşi şi noi în stradă, avem mulţi susţinători. Facem apel la toate forţele democratice şi proeuropene să se solidarizeze şi să lupte împotriva opoziţiei, să demonstrăm consecvenţă, maturitate şi responsabilitate politică pentru a nu împiedica statul să se dezvolte”, a adăugat fostul prim-ministru.

foto: observator.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By