ALEX COZER: ”Dragii” pușcăriabili ai editorialistului lui Filat

cozer

”Dragi politicieni, nu aveți altă cale decât să reformați justiția. Este nu doar interesul nostru, al cetățenilor, dar și al vostru. Guvernările se schimbă și ați putea fi primii care veți simți efectele justiției partajate politic.”

Așa se încheie un editorial scris de un analist al lui Filat. Cică ”Dragilor, voi nu aveți altă cale, este interesul vostru, guvernările se schimba și voi ați putea simți efectele justiției partajate”.

Ei cum dracu’ să te lași de scris pe blog (lucru pe care vreau de ceva vreme să-l fac) când vezi asemenea porcării, debitate de niște indivizi care chiar se cred formatori de opinie, jurnaliști de primă clasă și analiști dintr-o bucată?

O justiție cât de cât independentă ar însemna PUȘCĂRIE pentru patronul editorialistului

Stau eu și citesc această concluzie ”măreață”, ”genială” de-a dreptul și nu pot să nu mă întreb, omul care a scris-o e tâmpit, o face pe tâmpitul sau îi crede pe cei ce citesc tâmpiți.

Bă, cum dracu să le spui lui Filat și Plahotniuc, ”dragilor, voi nu aveți altă cale de cât să reformați justiția”. Chiar așa, bre editorialistu’ lui Filat? Chiar ”se schimbă guvernările și ei ar putea fi primii care vor resimți efectele justiției”? E pe dracu’!

Oare dacă nu vom reforma justiția, Filat va păți la fel cum au pățit alde Voronin, Plahotniuc , Papuc, Dodon, Zubic și ceilalți călăi ai economiei de pe vremea comuniștilor? Nu vezi, bre editorialistule, cum săracul Voronin e târât prin instanțele corupte, cum Papuc face pușcărie la Cricova și cum Plahotniuc a fost transformat în fetiță în temnița de la Pruncu? Iată, toți ăștia îs victimele justiției corupte de după schimbarea guvernării. Așa cum a fost victimă și Filat, săracul, după 2001, când comuniștii l-au pedepsit pentru ”privatizările” din anii 90.

Analistule, oare cât de tâmpit trebuie să fii sau cât de tâmpiți trebuie să-i crezi pe cei care te citesc pentru a afirma asemenea porcării? Păi editorialistule ce ești, tocmai că orice urmă de justiție independentă în țara asta ar fi urmată automat de pușcărie pentru ”dragii” tăi ”politicieni”. Tocmai că acești indivizi nu vor mișca un deget pentru a schimba ceva în bine în justiție, pentru că știu că orice pas spre reforma justiției este egal cu un pas al lor spre pușcărie.

Curvele, la Moldova curvele

Spuneam și altă dată că una dintre marile tragedii ale locuitorilor dintre Prut și Nistru este curvia de care dau dovadă. Curvie în cel mai direct sens. Și această curvie se manifestă, în cele mai dese rânduri, prin a gândi una și a spune cu totul alta.

Bunăoară, editorialistul căruia îi sunt atât de dragi politicienii, putea în luna mai să-și rupă cămașa de pe el în studio-urile tv și să spună că Plahotniuc fură Agroindbank, iar mai apoi, în septembrie, să spună că la Banca de Economii totul este bine și frumos, că guvernul a procedat ca la carte și că Leancă a salvat banca de la faliment. Că statul a pierdut vreo 2 miliarde de lei nici nu mai conta.

Ei bine, de indivizi din ăștia îs pline redacțiile patriei. Unii bunăoara pot să plângă în brațe cu Roșca la Euro TV, apoi să se închine în fața lui Lupu la Publika, să-l slugărească destoinic pe Plahotniuc la Prime, apoi să meargă la Jurnal TV și să spună că același Plahotniuc e un demon.

Alții, pot ani de-a rândul să spună, la Jurnal TV, că Plahotniuc e cel mai mare rău de pe pământ, iar apoi să se ducă la Publika și să spună că Plahotniuc e salvarea națiunii.

Ei bine, indivizi din ăștia spală creierii moldovenilor zi de zi. Rolul lor nu e altul decât să manipuleze, să ne demonstreze că negrul e alb și ca griul e roșu.

Așa și cu editorialistul lui Filat și dragii săi politicieni reformatori. Individul ăsta, spre exemplu, nu spune că Filat fură de la vamă, fură de la bănci, fură de la privatizări, fură de unde se mai poate de furat. Nu, el vorbește despre ”nevoia stringentă de reforme”. El scria despre felul în care bunul Filat vrea să facă reforme, chiar și în justiție, dar odiosul Plahotniuc nu-l prea lasă, De când s-au împăcat ăștia doi, în general despre Plahotniuc nu mai pomenește. Scrie omul numai despre reforme.

Și-o să găsiți, fraților, editoriale din astea prin toate gazetele patriei. Și cu cât se va apropia campania electorală, cu atât ele se vor înteți. Trebuie lumea să vorbească despre reforme, să uite despre hoțiile și actele de banditism ale lui Filat și Plahotniuc. Se va turna apușoară de ploaie la greu.

www.alexcozer.com

You may also like

Comments are closed.

By