Creştinii ortodocşi prăznuiesc,astăzi, pomenirea Acoperămîntului Maicii Domnului

acoperamantul-maicii-domnului

Acoperămîntului Maicii Domnului este prăznuit,  astăzi, în toate bisericile din ţară. Creştinii închină această sărbătoare Fecioarei Maria.  Sărbătoarea amintește de apariţia Maicii Domnului într-un cartier din Constantinopol în secolului al X-lea. La sfârşitul vieţii Sf. Andrei din Constantinopol împreună cu ucenicul său, Sf. Epifanie şi cu mai mulți credincioși au văzut-o pe Maica Domnului împreună cu Sf. Ioan Botezătorul în timpul unei slujbe în Biserica Născătoarei de Dumnezeu din Vlaherne. Biserica palatului din Vlaherne adăpostea mai multe relicve ale Maicii Domnului – cămașa, acoperământul  și parte a brâului acesteia, care fuseseră aduse din Ţara Sfântă în secolul al V-lea.

În acea vreme, Constantinopolul era amenințat de primejdia unei invazii. Maica Domnului a înaintat până în mijlocul Bisericii, a îngenuncheat, cu chipul brăzdat de lacrimi, și a rămas vreme îndelungată în rugăciune. Apoi și-a ridicat vălul și l-a întins peste popor pentru a-l ocroti. După arătarea Maicii Domnului, primejdia a fost îndepărtată, iar orașul a fost cruțat de suferință și de vărsarea de sânge.

Din acea zi Biserica Ortodoxă prăznuieşte Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului în amintirea minunii din biserica Vlaherne.

 

You may also like

Comments are closed.

By