Corman: Comuniştii depăşesc limitele şi îşi propun blocarea instituţiilor în stat

pcrm2parlament

Acţiunile de protest ale comuniştilor de vineri din faţa Palatului Republicii denotă că aceştia au depăşit orice limite şi încearcă să blocheze instituţiile statului înainte de summitul de la Vilnius, extrem de important pentru viitorul Republicii Moldova, a declarat preşedintele parlamentului Igor Corman.

”Deja, cu mare părere de rău, ne-am obişnuit că după 2009, în permamnenţă, PCRM a insistat pe alegeri anticipate. Îşi doresc cu toată puterea să revină la guvernare. Dar ceea ce se întâmplă în ultima perioadă şi ceea ce am văzut astăzi, se pare că depăşesc toate limitele şi este evident că îşi propun blocarea instituţiilor de stat. Astăzi au încercat că blocheze activitatea parlamentului. Este evident că ei vor să acutizeze situaţia şi să vadă o anarhie în societate”, a declarat Corman.

În acest context el s-a referit şi la atacurile comuniştilor asupra poliţiei. ”Am văzut că liderii comuniştilor au început deja să agreseze poliţiştii, au încercat să blocheze intrările în Palatul Republicii”.

El a mai arătat că scopul comuniştilor este de a discredita Republica Moldova în ajunul summitului Parteneriatului Estic.” Este evident că ei vor să acutizeze situaţia şi să vadă o anarhie în societate. Îşi doresc să vadă o situaţie politică instabilă şi toate aceste lucruri ţintesc, este clar pentru toată lumea, în summitul de la Vilnius, unul foarte important pentru RM. Prin toate aceste acţiuni ei nu fac altceva decât să discrediteze Moldova în ajunul acestui eveniment foarte important pentru ţara noastră”, potrivit lui Corman.

Igor Corman a declarat că instituţiile statului vor trebuie să asigure ordinea publică dacă astfel de acţiuni vor continua.
Sursa: Politik.md

You may also like

Comments are closed.

By