Contrabandă // 26 mii ţigarete, reținute la frontiera moldo-română

contrabanda-tigari-moldova-ghimpele

Aproximativ 26 mii ţigarete, reținute la frontiera moldo-română În mai puţin de 12 ore, poliţiştii de frontieră, individual sau în conlucrare cu vameşii, au contracarat două tentative de trecere ilegală peste frontiera de stat a produselor de tutungerie. Astfel, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Leova, o patrulă aflată în misiune specifică de supraveghere a hotarului a observat, camuflate în vegetaţia de pe malul râului Prut, două colete voluminoase, fără a fi remarcată și prezența anumitor persoane.

În cadrul verificării conţinutului coletelor s-a depistat 800 pachete de ţigări, marca Plugarul. Acestea urmau să fie transportate în ţara vecină cu ajutorul unei bărci de cauciuc, care a fost găsită nu departe de genţi. În rezulatul celor descoperite, colaboratorii Poliţiei de Frontieră au anunțat colegii români pentru realizarea cecetărilor în comun, cu scopul depistării și reținerii persoanelor care s-ar face vinovate de tentativa contrabandei cu țigări.

În cel de-al doilea caz, polițiștii de frontieră în conlucrare cu colaboratorii vamali din punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi (auto) au reţinut un moldovean care a încercat să scoată din ţară, în mod fraudulos, aproximativ 500 pachete de ţigări, marca Ratmos. Acționând în baza analizei de risc, echipa mixtă de control a decis să efectueze o verificare amănunțită a unui Audi 80, înmatriculat în România. În urma verificării fizice s-au depistat, ascunse în rezervorul autoturismului, 492 pachete de ţigări. Întregul lot de produsele de tutungerie era destinat pentru comercializare pe piața neagră din România.

You may also like

Comments are closed.

By