Condoleanţe de la Vlad Filat

Wilfried-Martens-565x375

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în numele său și al partidului, a adresat un mesaj de condoleanțe, în legătură cu trecerea în neființă a liderului Partidului Popular European, Wilfried Martens.

În telegramă se spune: ”Vestea despre decesul lui Wilfried Martens ne-a luat prin surprindere şi ne-a îndurerat profund. Wilfried Martens a fost un mare prieten al Partidului Liberal Democrat din Moldova. El ne-a primit cu braţele deschise în cea mai mare familie politică europeană, ne-a fost mereu alături şi ne-a sprijinit în cele mai grele momente. Wilfried Martens a fost un promotor al construcţiei şi extinderii europene şi va rămâne în amintirea noastră ca un om desăvârşit şi ca un model de politician demn de urmat”.

În mesajul său, Vlad Filat și-a exprimat speranța că viziunea lui Wilfried Martens de a uni națiunile Europei în democrație, prosperitate și valori comune va fi continuată.

Wilfried Martens a fost Prim-ministru al Belgiei între anii 1979 și 1992, iar din 1990 a condus Partidul Popular European.

În persoana lui Wilfried Martens, Republica Moldova a avut un prieten sincer şi de nădejde. Președintele PPE, Wilfried Martens a fost un susținător înflăcărat al cursului european al Republicii Moldova și al PLDM, în calitate de promotor activ al procesului de integrare europeană. Wlifried Martens și-a exprimat de nenumărate ori sprijinul pentru Vlad Filat și PLDM, care reprezintă valorile europene, valorile democraţiei.

De la cele mai înalte tribune europene, Wilfried Martens a declarat că PPE are un partener real în Moldova şi a dat asigurări că ţara noastră beneficiază de susţinere totală din partea marii familii europene.

Președintele PPE a vizitat în repetate rânduri Republica Moldova, a fost inclusiv oaspetele PLDM. Ultima sa vizită la Chișinău a avut loc în iulie anul curent, când a găzduit cel de-al III Summit PPE al șefilor de stat şi de guvern din cadrul Parteneriatului Estic (PaE).

Sursa: pldm.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By