Comuniştii interpretează legea cum le convine

marian-lupu-t34

Potrivit lui Marian Lupu, comuniştii au liber la moţiuni pe motiv că o bună parte din prevederile regulamentului sunt interpretabile.

“Regulamentul scrie că la acelaşi subiect, aceeaşi autori nu pot să revină decât o singură dată pe parcursul unei sesiuni. Însă juriştii şi altă parte din colegii interpretează aceste prevederi în modul în care ar oferi această posibilitate”, a declarat preşedintele PD, Marian Lupu.

Totodată liderul PD a menţionat că biroul permanent al parlamentului ar urma să se pronunţe în privinţa acestor prevederi, dar şi altora din regulamentul parlamentului care sunt interpretabile.

”În această situaţie, ar urma să se discute subiectul dat, punctele interpretabile în regulament la biroul permanent şi să fie introdusă o anumită claritate nu doar la acest subiect, dar şi la alte puncte unde prevederile nu sunt atât de clare”, a conchis Lupu.

De aceaşi părere este şi liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ potrivit căruia deputaţii comunişti nu au avut dreptul să înainteze mai mult decât o singură moţiune de cenzură împotriva guvernului în cadrul aceleeaşi sesiuni parlamentare.

sursa: politik.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By