Coaliţia va ratifica Acordul de Asociere până la alegeri

summ

Coaliţia de guvernare intenţionează să intre în campania electorală 2014 cu Acordul de Asociere deja semnat şi ratificat. Anunţul a fost făcut la postul TV Prime de către liderii coaliţiei. Potrivit lor, atât Republica Moldova, cât şi Uniunea Europeană au finalizat negocierile asupra textelor celor două acorduri – de asociere şi liber schimb.

„Nu avem restanţe, subiecte închise. Pe fundalul celorlalte ţări stăm mult mai bine şi pentru Vilnius şi post-Vilnius. RM este văzută astăzi ca cel mai bun partener în parteneriatul estic. Vilnius este marea victorie a întregii ţări. Este o mare responsabilitate pentru că vom avea multe de făcut. Am stabilit ca semnarea să fie asigurată nu mai târziu de sfirşitul de vară al anului viitor. Parlamentul, înainte de a merge în toamnă, în campanie electorală, să îl poată ratifica”, a declarat liderul PD, Marian Lupu.

Potrivit preşedintelui PD, prin ratificarea documentului procesul de integrare europeană va deveni ireversibil. Odată ratificat, Acordul nu va mai putea fi denunţat, indiferent cine va veni la guvernare.

„Orice guvernare nu ar fi, nu putem vorbi în mod serios despre o denunţare, asemenea lucruri nu se practică şi arată foarte urât pe plan internaţional”, a mai spus democratul.

„Este foarte important ca această integrare europeană să fie conştientizată de toţi cetăţenii RM. Nu trebuie să fie a elitelor, ci a întregii societăţi”, a adăugat fostul premier, Vlad Filat.

„Nu ne ducem acolo ca pe timpuri cu jalba în proţap la împărat, ci să asigurăm că există forţe care pot să asigure consecvenţa”, a spus liderul Partidului liberal-reformator, Ion Hadîrcă.

Amintim că pe 29 noiembrie, liderii coaliţiei de guvernare vor pleca la Bruxelles unde urmează să aibă loc summitul de la Vilnius.

foto: europalibera.org

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By