Coaliţia respinge acuzaţiile PCRM şi îndeamnă oamenii să nu facă agitaţie

pman

Reprezentanţii celor trei partide din Coaliţia Pro-Europeană resping acuzaţiile comuniştilor precum că oamenii ar fi impuşi să vină la acţiunea din 3 noiembrie, în vederea  susţinerii parcursului european al ţării. Potrivit lor, manifestaţia reprezintă o adevărată „Campanie pentru Moldova”. Totodată, aceştia au îndemnat participanţii să nu facă agitaţie electorală în această zi.

“Ceea ce vrem să se întâmple pe 3 noiembrie, vrem să fie o Campanie pentru Moldova şi nu face parte din niciun fel de campanie politică sau electorală. Venim în PMAN, pe 3 noiembrie, ca simpli cetăţeni ai acestei ţări care se gândesc la viitorul ei fără să facem distincţie între partidele politice. Şi apelul nostru este să nu folosim simbolistică de partid şi să nu facem agitaţie electorală, ci într-adevăr, aşa cum ne dorim, să avem o adevărată campanie pentru Moldova”, a declarat reprezentantul Partidului Democrat Andrian Candu.

Deputatul PD a îndemnat oamenii să nu se lase supuşi presiunilor şi provocărilor venite din partea  Partidului Comuniştilor.

„Şi cum s-au făcut declaraţii oficiale din partea PCRM că vor încerca să provoace poate anumite tulburări, facem apel către toţi să nu cedeze provocărilor comuniştilor şi să avem un comportament în acea zi care să ne apropie de standardele europene”, a adăugat Candu.

Şi vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat Liliana Palihovici i-a îndemnat pe susţinătorii integrării europene a Republicii Moldova să vină în PMAN, accentuând că nu este vorba de o acţiune politică.

„Îndemnul nostru este ca cei care venim în PMAN să venim întru susţinerea ideii naţionale de integrare europeană. Să venim cu simbolistica europeană şi nu cu cea de partid”, a declarat ea.

De asemenea, vicepreşedintele Parlamentului Oleg Bodrug, reprezentantul liberalilor reformatori a negat că manifestaţia din 3 noiembrie ar fi o acţiune politică, precizând că ideea a venit din partea populaţiei din teritoriu. „Am avut discuţii cu colegii din teritoriu şi mesajul de a organiza un miting important în Chişinău în sprijinul aderării Republicii Moldova este dorinţa întregului popor, nu a liderilor formaţiunilor. Vă veţi convinge, vor fi majoritatea raioanelor prezente în PMAN”, a declarat Oleg Bodrug.

sursa: ipn.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By