CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE LA VAMĂ // Contrabandă de 5,5 milioane de lei, 52 de vameşii sancţionaţi şi 47 de anchete de serviciu

VAMA

Numai în perioada lunilor septembrie -octombrie, Serviciul Vamal capturat 100 de transporturi ilicite de mărfuri în valoare de peste 5 milioane jumătate lei.

Totodată au fost iniţiate 47 anchete de serviciu, fiind chestionaţi 93 colaboratori vamali, dintre care 52 colaboratori au fost sancționați disciplinar iar 8 au fost eliberaţi din serviciu în organelor vamale.

Totodată, în cadrul investigaţiilor şi măsurilor antifraudă s-a identificat aria de risc sporit pe frontiera moldo-română, fiind dictată astfel luarea unor măsuri mai aspre de control vamal cu intensificarea şi continuarea operaţiunii declanşate prin antrenarea echipelor mobile şi serviciilor operative ale Direcţiei Securitate Internă a Serviciului Vamal.

Într-un comunicat de presă emis, Serviciul Vamal anunţă că îndeamnă cetăţenii să comunice despre orice fapte de fraudă sau acte de corupţie apelînd la Call Center al Serviciului Vamal, la nr. de telefon 574 111.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By