Buliga: Femeile au nevoie de curaj

photo (19)

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga a participat la Workshop-ul  cu tema “FEMEI CARE NE INSPIRĂ”.

La întîlnire au participat cîtevi zeci de tinere, în fața cărora și-au expus viziunile de viața mai multe doamne de succes din diferite sfere de activitate din țara noastră.

Reuniunea a fost organizată de clubul de femei The woman. md, administratoarea căruia a menționat că discuțiile în acest format au ca scop  ajutarea femeilor să socializeze, să învețe și să se dezvolte. Fiecare întrunre are și scop caritabil, taxa de 100 de lei mergînd pentru suport diferitor familii aflate în dificultate.

Participantele au vorbit de succesele lor în carieră, munca depusă de ani de zile pentru a atinge anumite performanțe.

Valentina Buliga a încurajat doamnele să se implice mai activ în procesul adminstrativ și politic, să fie mai implicate social-economic, pentru că femeile fiind 52% din populație au un cuvînt al lor de spus în politicile implementate în țară.

”Ca mame, ca soții și ca cetățeni a acestei țări avem o serie de probleme care necesită soluționare și implicare”, a menționat dna ministru.

”Succesul nu se dă ușor în Republica Moldova, care mai are tradiții patriarhale de educație și comportament social. Dar avem foarte multe femei bine instruite, specialiști notorii în domenii care pot real schimba lucrurile în bine implicîndu-se în procesele social-politice. Femeile din Republica Moldova trebuie doar să aibă curaj, pentru că toate celelalte deja le au – educație, studii, experiență” a mai spus Valentina Buliga.

Participantele la club au mai vorbit despre necesitatea educării spiritului cetățenesc, responsabilitate socială și de rolul familiei în promovarea pe scară profesională și educarea tinerii generații.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By