Bărbatul care s-a aruncat în aer la frontiera ruso-ucraineană este din Cecenia

UCRAINA

O persoană necunoscută, ascunsă într-un microbuz înregistrat în R.Moldova, s-a aruncat în aer în timpul unui control de identitate în noaptea de joi spre vineri la graniţa ruso-ucraineană, rănind grav doi poliţişti de frontieră ucraineni, au anunţat vineri autorităţile ucrainene.

Poliţiştii de frontieră au descoperit o persoană necunoscută care se ascundea într-un microbuz înregistrat în R.Moldova şi care venea din Rusia, având la bord patru moldoveni. Bărbatul le-a prezentat un paşaport rusesc fals, a declarat pentru AFP Serghei Astahov, consilierul directorului serviciului poliţiei de frontieră ucrainene.

„Bărbatul s-a aruncat în aer cu un dispozitiv exploziv neidentificat în momentul în care era interogat. El a murit şi doi poliţişti de frontieră au fost răniţi. Aceştia au fost spitalizaţi în stare gravă”.

Incidentul s-a produs vineri, în jurul orei 01.00, la postul de frontieră Bacevsk din regiunea Sumi (nord-estul Ucrainei).

Potrivit  INSIDER, care face trimitere la surse din cadrul detaşamentului de grăniceri din Sumi, bărbatul care s-a aruncat în aer are totuşi cetăţenie rusească şi locuieşte pe teritoriul Ceceniei.

«Интерфакс», transmite că circulaţia prin punctul de trecere a fost reluată.

You may also like

Comments are closed.

By