Ajutoare sociale prin poștă ?

postaî

ÎS “ Poşta Moldovei” va putea concura alături de instituţiile financiar-bancare  pentru dreptul de a achita ajutorul social şi ajutorul pentru perioada rece a anului. Respectiva modificare în legea cu privire la ajutorul social a fost aprobată de Guvern.

Documentul a fost prezentat în şedinţa Executivului de ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, care a menţionat că  în prezent ÎS „Poşta Moldovei” are dreptul, alături de bănci,  să achite alocaţiile lunare de stat, indemnizaţiile pentru  familiile cu copii şi alte plăţi. Prin modificarea efectuată  „Poşta Moldovei” va putea concura şi pentru dreptul de a plăti ajutorul social şi ajutorul pentru perioada rece a anului. Astfel, vor fi asigurate condiţii pentru o concurenţă sănătoasă între toţi prestatorii de servicii de plată.

Această modificare facilitează accesul cetăţenilor la plăţile sociale. Dat fiind că ÎS”Poşta Moldovei” are o reţea ramificată de 1148 de oficii pe întreg teritoriul Republicii Moldova , beneficiarii de ajutor social şi de ajutor pentru perioada rece a anului vor avea posibilitate să  primească aceşti bani chiar la locul de trai, a accentuat  Pavel Filip.

Prin operarea acestei modificări legea cu privire la ajutorul social este adusă în concordanţă cu legea privind serviciile de plată şi moneda electronică, potrivit căreia prestatori de servicii de plată sunt instituţiile financiare  şi furnizorii de servicii poştale.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By