3 mașini căutate de INTERPOL au fost reţinute la vamă

interpol

Automobilele au fost descoperite în ultimele 24 de ore de poliţiştii de frontieră la vama Tudora şi Giugiuleşti. Unitățile de transport – Range Rover, Mercedes Sprinter și Toyota Harrier sunt date în urmărire internațională ca fiind furate din Ucraina, Franța și Japonia.

Pe 28 octombrie, aproximativ la ora 16.00, în punctul de trecere Tudora, s-a prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean român în vârstă de 48 ani, conducând un autovehicul marca Mercedes Sprinter cu numere de înmatriculare franceze. La controlul specific, polițiștii de frontieră au constatat faptul că mijlocul de transport, fabricat în anul 2004, apare în baza de date Interpol ca fiind furat din Franța, în august 2013.

Două ore mai târziu, în același punct de trecere, pe timpul controlului, a fost identificat un alt autoturism, marca Toyota Harrier, înregistrat în regiunea transnistreană, anul fabricării 2007, care figura în baza de date ca furat în 2007 din Japonia.

Cel de-al treilea mijloc de transport, marca Range Rover, anul fabricării 2007, a fost identificat în punctul de trecere Giurgiulești, la ieșirea din țară. Polițiștii de frontieră având suspiciuni cu privire la proveniența autoturismului au efectuat verificări în baza de date a Interpol, constatând că mașina este furată din Ucraina în anul 2011.

La moment, se fac cercetări pe marginea acestui caz.

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By